Universitetet i Bergen : Universitetsbiblioteket : EndNote X7
 

Dele bibliotek med andre

Det er mulig å dele et EndNote-bibliotek med andre EndNote-brukere. Funksjonen forutsetter at man har en EndNote Online-konto (eller oppretter en i sakens anledning, og har satt på biblioteket til å synkroniseres mot denne. For tiden er denne muligheten for å dele bibliotek med andre begrenset til å gjelde det ene biblioteket man har valgt å synkronisere mot EndNote Online-kontoen. Det er ingen begrensning i hvor mange som kan dele sine bibliotek med deg.
Se mer om synkronisering med EndNote Online.

Prosessen består av tre trinn: Først sender man ut en invitasjon til den man vil dele biblioteket sitt med (inntil 14 stykker). Denne/disse aksepterer invitasjonen, og kan deretter åpne biblioteket for å benytte det i sin skriveprosess eller gjøre nødvendige endringer i det.

Sende invitasjon

Det er altså mulig å dele EndNote-biblioteket sitt med inntil 14 andre brukere.

Fremgangsmåte for å invitere:

  • Klikk på knappen Share Library   
    eller velg Share fra File-menyen
     
  • Skriv inn e-postadressen til de(n) du vil invitere i feltet Invite More People. Bruk komma mellom adressene
     
  • Skriv inn melding i feltet Add a message dersom det er aktuelt
     
  • Klikk Invite-knappen

I øverste del av dialogboksen vises de du allerede har delt biblioteket med.
Member angir de som har godtatt invitasjonen, mens Pending angir at de ennå ikke har svart.

Motta invitasjon

Du vil motta en e-post som forteller deg at en EndNote-bruker ønsker å invitere deg til å bruke sitt bibliotek. Klikk på knappen i meldingen og logg deg på din EndNote Online-konto (dersom du allerede har en), eller opprett en ny konto (dersom du ikke har en EndNote Online-konto fra før).

Åpne delt bibliotek

Når man åpner et bibliotek andre har delt med en, må man alltid huske på å lagre endringene ved å velge Sync fra Tools-menyen (eller klikk på ). Dette skiller seg fra å arbeide med eget bibliotek hvor en som kjent ikke behøver å lagre da programmet automatisk tar seg av dette.

Fremgangsmåte for å åpne delt bibliotek:

  • Velg Open Shared Library fra File-menyen



  • Det vil da komme opp en liste med alle EndNote-bibliotek andre har delt med deg.
    Merk at bibliotekene er angitt med e-postadresser (brukernavn i EndNote Online) snarere enn navn på bibliotene


     
  • Merk aktuelt bibliotek, og klikk på Open-knappen

Du kan nå bruke biblioteket slik du ville brukt et hvilket som helst annet EndNote-bibliotek.

strekOffisiell side
Sist oppdatert 17.03.17 av ea.
til denne siden.