[/css/marg.htm]

 

Universitetet i Bergen : Universitetsbiblioteket


Universitetsbibliotekene sier nei til urimelige betingelser fra Blackwell

I høst har det vært gjort forsøk på å komme fram til en lisensavtale for tilgang til elektroniske tidsskrifter for norske fag- og forskningsbibliotek. Dette har ikke lykkes fordi bibliotekene mener at utgivers betingelser både mht prisberegningsgrunnlag, rabatt for bare elektronisk avtale og prisstigning, er uakseptable.

Dette betyr at fra 1. januar 2007 vil våre brukere ikke lenger ha elektronisk tilgang til Blackwells 778 tidsskrifttitler. Blackwell har tidsskrifter innen alle våre fagområder, så dette vil merkes for alle våre brukere. 

Fjernlån
For at du allikevel skal få tilgang til artiklene, tilbyr vi fjernlån. Dvs at vi kjøper inn en kopi av artikkelen du trenger. Bruk BIBSYS bestillingsfunksjon for å bestille.

Bestillingsfunksjonen finner du i SFX-menyen, eller du kan gjøre et søk i BIBSYS og få opp bestillingsfunksjonen derfra. Du kan også gå til et blankt bestillingsskjema. Alle måtene krever at du har et låntakerID som du finner på lånekortet ditt.

Vitenarkiv
Vi kan også anbefale å forsøke følgende:

 - Søk etter artikkelen i Google eller Google Scholar:
Det er stadig mer vanlig at vitenskapelige artikler er fritt tilgjengelige i såkalte vitenarkiv, eventuelt i en litt annen versjon enn den endelig publiserte. Noen artikler er også publisert som såkalt Open Access på tidsskriftets ordinære websider (ved at forfatter har betalt for dette). Via
Google eller Google Scholar kan du muligens finne den artikkelen du er på jakt etter på denne måten.

Lenker til presseoppslag/pressemelding